Home » GASTENVERBLIJF: Verhalen van Vipassana-studenten

Deze digitale plek biedt onderdak aan verhalen van Vipassana-studenten van de Sayagyi U Ba Khin en Mother Sayamagyi traditie. De plek is pas ingericht; vorm en inhoud, en de bewaking daarvan, zijn nog ontwikkeling. De titel ‘gastenverblijf’ verwijst naar de traditionele gastvrijheid die een hospitium of gastenverblijf pelgrims en andere reizigers biedt. De plaatsing van de eigen verhalen kost niets en is afhankelijk van wederzijds goed vertrouwen. Op den duur zou een (gasten)boek kunnen ontstaan.  

Onze geest wil ervaringen die niet meteen te verklaren zijn rationeel onderzoeken en de betekenis ervan doorgronden. Dat doe je door een stroom van gedachten over die ervaring te volgen en daar een samenhangend verhaal van te maken. Tijdens de Vipassana-cursussen – stilte-retraites – probeer je echter de geest te focussen en een stroom van gedachten juist niet actief  te volgen. Deze plek biedt je de gelegenheid om jouw verhaal over een onvergetelijke ervaring toch eens uit te spinnen. Om medestudenten ‘een hart onder de riem’ te steken of om het beleefde opnieuw te onderzoeken.  

Welkom zijn jouw eigen, eerlijke en concrete ervaringsverhalen, aangevuld met reflecties over veranderlijkheid (Anicca) en andere waarheden van het leven. Ook over jouw ‘boeddhistische weg’ in het dagelijkse leven.


..

Loekie- 

Manon-

Loekie – Dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen

Ik ben ook heel dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen. Dat het voor mij als leek mogelijk is om met een groep van 60 mensen tien dagen op de Drentse hei samen te mediteren en te leren over het boeddhisme, dat is echt heel bijzonder. Ik begin gewoon bij het begin. Ik ben …

Meer lezen