Home » Portfolio – Beeldend kunstenaar

Sinds 1985 werk ik – Moniek Nooren – als zelfstandig beeldend kunstenaar. Jarenlang cursussen volgend (vanaf 1980, boetseren en beeldhouwen) was ik toch in hoofdzaak als autodidact bezig. Het beeldhouwen speelt een rol bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik streef naar innerlijke emancipatie en beoefen inzichtsmeditatie.

Al doende heb ik een eigen werkvorm voor beeldhouwen in steen ontwikkeld die veel voor mij is gaan betekenen. Later ontdekte ik dat deze werkwijze is op te vatten als een vorm van intuïtief of meditatief beeldhouwen en ging ik op vergelijkbare wijze aan de slag met hout en ander materiaal.
Sinds 2001 zijn geregeld beelden van mij te zien tijdens exposities.

Voor meer voorbeelden – foto’s – van mijn ruimtelijke werken zie https://moniek.exto.nl

Vanuit enthousiasme ben ik begonnen anderen te helpen met het ontdekken en beoefenen van intuïtief beeldhouwen. Ik zoek naar méér mogelijkheden voor exposities en het geven van lessen (vooral in/rond Arnhem, Utrecht, Nijmegen).