Home » Bureau Bio-redactie

UW TEKST IN OPDRACHT ?

Liggen in uw werkkamer concepten van teksten te wachten? Notities voor een lezing of onderzoeksresultaten die u graag gepubliceerd zou zien? Een ontwerp voor een brochure of informatiepaneel?

Ontbreekt het u aan tijd of energie om zelf goede teksten te schrijven?

Door een tekst buitenshuis te laten schrijven, kunt u ervoor zorgen dat een idee realiteit wordt zonder dat u kostbare werktijd verspilt. Een professionele tekstschrijver met kennis van uw vakgebied kan een goed product leveren: een tekst die door uw doelgroep begrepen wordt.

Wat bureau bio-redactie u kan bieden is een ruime ervaring met tekstschrijven voor diverse doelgroepen én deskundigheid op het terrein van de biologie en natuur in ruime zin. Wij hebben wel enige voorkeur voor: ecologie, natuurbehoud, filosofie, biografieën en kunst.

Van ons krijgt u een goed leesbare tekst volgens de specificaties van uw opdracht en desgewenst ook (bijgewerkte) figuren en tabellen. De opzet van de tekst, het niveau en de stijl worden aangepast aan de doelgroep zonder afbreuk te doen aan de inhoud.


In het bijzonder bestaat ervaring met:

  • samenvatten en populariseren van wetenschappelijke rapporten of nota’s voor natuurbeheerders
  • schrijven van teksten voor brochures en informatiepanelen voor het algemene publiek
  • beschrijven van onderzoeksresultaten inclusief statistisch/numerieke bewerking voor wetenschappelijke doelen
  • maken van teksten, lang of kort, op basis van audio-interviews
  • correctiewerk, drukproefcontrole, invoeren of wijzigen van tekst in een CMS
  • enzovoort, vraag naar de mogelijkheden!

 Van een idee naar het product

Is uw belangstelling gewekt en overweegt u bij bureau bio-redactie uw tekst in opdracht te geven? Aarzel dan niet contact op te nemen. Maak een afspraak voor een eerste bespreking, of stuur een beschrijving van uw wensen en ideeën op.

Als onze mogelijkheden goed aansluiten bij uw wensen stellen wij een offerte op.

Zodra u ons op basis van de offerte de opdracht verleent, kan het tekstschrijven beginnen. Meestal zal eerst een inhoudsopgave worden gemaakt. U krijgt het resultaat in principe als ‘platte’ tekst toegezonden. Desgewenst kunnen wij ook contact opnemen met een vormgever of met een drukker en de lay-out en de drukproeven corrigeren.

Terug naar boven