Home » Verhalen van deze Homo sapiens in het Antropoceen

Bijna twintig jaar heb ik mijn brood verdiend als bioloog en tekstschrijver in opdracht en eigenaar van Bureau Bio-redactie. Naast het schrijven ben ik aldoor beelden van steen en hout blijven maken. En de beoefening van meditatie neemt al lange tijd een bijzonder belangrijke plaats in mijn leven in. Al deze bezigheden hebben te maken met onderzoek  – hoe, zie de stukjes over de volgende twee vragen.

Juiste inspanning-waarom doorgaan met schrijven?

Kunst maken als boeddhisme-student?
Tegenwoordig schrijf ik vooral levensverhalen.
Stapsgewijs publiceer ik op deze website om te beginnen twee reeksen van verhalen. De invalshoek is verschillend, maar beide reeksen zijn “reflecties” over eigen levensverhalen waarbij onder meer de beoefening van meditatie een rol speelt.  Je bent van harte welkom om per e-mail naar abbo@bio-redactie te reageren en aan te geven wat je vindt van deze projecten. Heb je ook nog andere tips of vragen, deel ze dan gerust.

Titels en thema’s van deze series:

BEN IK VAN EEN ANDERE AARDE OF DE ZIGEUNERS?

Dit is een reeks van essays over mijn eigen spirituele zoektocht in een westerse cultuur, vanaf de Koude Oorlog tot op vandaag: een zoektocht naar zingeving van een Homo sapiens in het Antropoceen. Steeds zijn verschillende recent geplaatste afleveringen te lezen.

REFLECTIES VAN EEN KOK – OVER DEMONEN EN HEMELSE KOEKJES

Dit is een reeks van verhalende illustraties bij een kookboek voor tiendaagse meditatiecursussen. Elk stukje is een melange van vertelsels over belevenissen in de keuken, de praktijk van het koken en de praktische toepassing van de boeddhistische leringen.